receptvalogatasaim.hupont.hu

Különbözö szakácskönyvek, füzetek és saját kedvenc receptjeim válogatott gyűjteménye.

 

 Ananászos csirke

Hozzávalók:

1.20 kg-os csirke - 1 ananászkonzerv - 1 hagyma - 2 dl tej - 2 zsemle - 5 dkg vaj - 2 tojás - 1 evőkanál liszt - citromlé -1-2 szegfűszeg - só - bors

A csirkét mellén keresztül félbevágjuk. Mellén, combján fellazítjuk a bőrt sózzuk belsejét megborsozzuk. A zsemléket tejben megáztatjuk kinyomkodjuk. Apróra vágjuk a hagymát, fél adag vajon megpirítjuk. Bele tesszük a zsemlét és a 2-3 apróra vágott ananászszeletet. Ezután beleütjük a tojásokat. Jól összedolgozzuk, sóval, borssal ízesítve átpirítjuk. Hidegen a csirke bőre alá töltjük. Vajjal kikent tűzálló tálba tesszük, előmelegített sütőben fóliával letakarva pároljuk. Vége felé a fóliát leszedjük. Levét sűrítjük a liszttel, felengedjük az ananászlével citromlével, szegfűszeggel ízesítjük majd hozzáadjuk az ananászkarikákat. 5-10 percig főzzük lassú tűzön. Felvágjuk a két fél csirkét, de úgy helyezzük el mintha fel sem vágtuk volna. Köré tesszük az ananászkarikákat, majd  leöntjük a szaftjával.

 

Burgundi csirke

Hozzávalók:

80 dkg -os csirke - 1 kis fej hagyma - 1 cs zöldhagyma - 20 dkg gomba - 1 húsleveskocka - 1 dl száraz vörösbor - 1 evőkanál - liszt - 3 evőkanál olaj - 1 babérlevél ,kakukkfű, fokhagymapor, só, bors.

Aprólékból zöldség és húsleveskocka hozzáadásával levest főzünk. A csirkét feldaraboljuk. Forró olajba tesszük a vágott hagymát és a csirkedarabokat, mindkét oldalukat pirosra sütjük. Kivesszük a zsírból, amibe a vörösborral csomómentesre kevert lisztet beletesszük, felforraljuk. Ekkor a zöldhagymát és a gombát vékony szeletekre vágva beletesszük a lébe. Babérlevéllel, kakukkfűvel, fokhagymaporral, sóval, borssal ízesítjük, felengedjük 1 dl húslével. Beletesszük a csirkedarabokat lassú tűzön puhára pároljuk. Párolt zöldséggel vagy burgonyával tálaljuk.

 

Kolumbiai csirke

Hozzávalók:

1 kg csirke - 2 vöröshagyma - 1 nagy paradicsom - 10 dkg gomba - 1 zöldpaprika - 2,5 dl vörösbor - fél kg zsenge zöldborsó - 2 evőkanál liszt - 6 evőkanál olaj -  pirospaprika - csombor - só - bors

A lisztet csipetnyi sóval és borssal összekeverjük, és meghintjük vele a felvagdalt csirkét. Ezután forró olajban jól megsütjük a darabok mindkét oldalát, hozzátesszük a felszeletelt hagymát paradicsomot paprikát szeletelt gombát sót, borsot, pirospaprikát, csombort és babérlevelet. Jól megforgatjuk, és kb. 1-2 perc párolás után ráöntjük a bort, lefedjük, majd puhára főzzük. Mikor megfőtt, beleöntjük a borsót, és 5 percig még tovább forraljuk. Rizzsel. főtt burgonyával tálaljuk.

 

Mustáros csirke

Hozzávalók:

6 csirkecomb - 1 evőkanál mustár - 1 fej vöröshagyma - 1 dl fehérbor - 3 evőkanál olaj - só.

A combok bőrét lehúzzuk a rostokra merőlegesen bevagdossuk. Egy nagyobb darab alufóliát bekenünk étolajjal, és szorosan egymás mellé fektetjük rajta a darabokat. A mustárból, apróra vágott hagymából 2 evőkanál olajjal, borral, sóval mártást készítünk. Megkenjük vele a csirkét Becsomagoljuk a fóliába. Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. A fóliából kivéve petrezselyemmel, párolt rizzsel kínáljuk.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 3
Heti: 10
Havi: 65
Össz.: 20 126

Látogatottság növelés
Oldal: Szárnyasételek
receptvalogatasaim.hupont.hu - © 2008 - 2024 - receptvalogatasaim.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »